Po dość długiej przerwie wróciłem, aby dalej opisywać zupki.
Dzisiaj opiszę zupkę która niestety nie zalicza się do żadnej z sag, gdyż ma ona unikatowy smak.
Będzie to zupka Knora "Ser w ziołach". Ta zupka jest moją ulubioną, posiada łagodny, pełen aromatu smak przez co wpada w mój gust. Makaron oczywiście jak w każdej zupce Knora jest duży oraz po nasiąknięciu zupką ma bardzo unikatowy smak, ser połączony z smakiem makaronu nadaje całej zupce bardzo dobry kontrast pomiędzy ciekłą częścią zupy a makaronem. Można powiedzieć że smakuje wybornie.
Składnikami zupki są :
- Kluski(86%): mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, sól, substancje spulchniające.
- Mix przyprawowy(14%): tłuszcz roślinny, ser mozzarella w proszku, sól, cukier, pochodne mleka, substancje wzmacniające smak i zapach, laktoza, aromat, ekstrakt drożdżowy suszony, białka mleka, przyprawy, zagęstnik.
Sposób przygotowania :
Kluski i zawartość saszetki wrzucić do naczynia i zalej 350ml (1.5 szklanki) gorącej wody. Dokładnie wymieszaj i zostaw na 3-5 minut. Przygotuj łyżkę, bo zupa już gotowa.
Niespodzianka.
Okazało się, że ta zupka może być również daniem głównym. Oto sposób przygotowania :
Pokrusz kluski i wrzuć do naczynia. Zalej wrzącą wodą. Odczekaj 3-5 minut. Odcedź. Wrzuć zawartość torebki smakowej i dokładnie wymieszaj. Możesz już wbijać widelec.
Podsumowując :
Ta zupka może być jedzona na 2 sposoby, jako zupka oraz jako osobne danie. Smak jest delikatny, łagodny ale zarazem pełen aromatu i fascynujących smaków. Połączenie makaronu oraz zupki daje nam bardzo dobry smakowy kontrast gdyż makaron nabierając zupkę w większej części pobrał przyprawy przez co smakuje bardziej słono, staje się przeciwieństwem zupki, co w połączeniu tworzy wyborny smak.
Informacja: Blog był ostatnio zaniedbany lecz od dzisiaj będzie prowadzony systematycznie, posty będą wychodzić raz w tygodniu, w Czwartek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz